Los Angeles
Drugs Bust

1990 - Players Software

akció, lövöldözős

Spectrum (128k)

Mint a rendőrség különleges osztagának tagja, nekünk jutott a nemes feladat, hogy Los Angeles utcáit megtisztítsuk a kábítószer kereskedőktől. Ezalatt a bandák lemészárlását kell érteni Operation Wolf stílusban...
A program sok újdonságot nem tartalmaz a nagy elődhöz képest (mondhatni semmit). A játékban 3 bandával kell leszámolnunk, azaz 3 szintet (utcarészletet) kell teljesítenünk. Mindegyik banda megadott számú bandatagot számol, a szint tehát addig tart, amíg el nem fogy az összes ellenség (a játékképernyő alatt az ENEMY számláló mutatja a még "aktív" bandatagokat). A képernyő jobbra kezd scroll-ozódni, az épületek előtt megállunk egy kicsit, és vetünk egy pillantást felfelé, az ablakokra is. Ha elérjük az utca jobb oldali végét, de még van ellenség, a kamera balra indul vissza. Ha elfogynak a bandatagok, a főnökkel kell megküzdenünk, aki viszont két társa mögé igyekszik bújni. Az utcán civilek is közlekednek, idős nagymamák személyében, akik persze előszeretettel sétafikálnak a legnagyobb kereszttűzben. Őket nem szabad eltalálnunk! Ha ez mégis megtörténik, a mi energiánk csökken. Fegyverünk lőszer-javadalmazása nem túl bőséges, így muníciónkat időnként pótolni kell. Szerencsére a lelőtt fegyveresek, véletlenszerűen maguk után hagynak különböző tárgyakat:

  • Lőszer: ebből rögtön kétféle is van: a standard, és egy erősebb változat,
  • elsősegélycsomag, gyógyszer: elvesztett energiánkat pótolhatjuk velük,
  • Golyóálló mellény: korlátozott számú találattól véd meg minket.

A lőszerrel javasolt csínján bánni! A szint végére, amikor a bandavezérrel küzdünk, mindenképpen szükségünk lesz legalább 20-30 lőszerre. Ha elfogy a muníciónk tudunk ugyan lőni, de rendkívül szerény tűzgyorsasággal, így a játéknak másodperceken belül befejeződik... (Egy életünk van, ha elfogy az energiánk, vége a játéknak!) Ha sikerül legyőznünk a bandavezért,megmarad lőszerünk után jutalompontokat kapunk, majd akciónk folytatódik a következő bandával. (Egy tipp: a felénk hajított kézigránátot le tudjuk lőni!)
A játékképernyő alatt az alsó sorban négy kijelzőt láthatunk. A bal szélső (piros szív) az energiánkat, jobbra haladva a következő a standard lőszerkészletünket, golyóálló mellényünk állapotát, és a masszívabb lőszerkészletünket jelzik.
A játékot irányíthatjuk billentyűzetről, vagy Kempston, Sinclair botkormány-illesztővel. A billentyűzetet szabadon definiálhatjuk, CAPS SHIFT + SPACE - kilépés a játékból.

Végtelen energia: POKE 54430,0; POKE 57521,0; POKE 57806,0
Végtelen lőszer: POKE 50241,0; POKE 50254,80; POKE 54248,0
Bandatagok száma: POKE 49972,x (x= 1-255)

Térkép