Jonah Barrington's Squash

1985 - New Generation

sport

Forrás:
Sinclair Spectrum Játék és Program 2.

Spectrum (48k)

A "Match Point" játékhoz nagyon hasonló grafikával készült faltenisz szimuláció.
A képernyő bal oldalán látható a játéktér, a jobb oldalon pedig a meccs módja, eredménye, valamint itt jelennek meg a menük is. Először válasszuk ki a megfelelő nehézségi fokozatot a legkönnyebbtől (vörös) a legnehezebbig (sárga). (2 - piros, 1 - kék, 7 - fehér, 6 - sárga). ENTER után a GAME-ek számát kell megadnunk (1, 2, 3). Ezt követően be kell állítani az egyes játékos személyét, "N" vagy "Y", ha az egyes játékos maga a gép. Ha nem a gépet választjuk, definiálni kell a játékos vezérlő billentyűit (sorban: bal, jobb, fel, le, tűz). Nemcsak billentyűzetet, hanem Kempston, Sinclair, Cursor Interface-t is használhatunk. Ugyanezt el kell végezni a második játékos személyére is. Természetesen nemcsak a gép ellen, hanem barátunk ellen is játszhatunk. A nevek beírása után (fel, le és tűz) kezdődhet a meccs.

Felváltva kell a labdát visszaütnünk. A gép a jobb oldalon kiírja, ki adogat először. A másik játékosnak vissza kell ütnie a labdát lehetőleg azonnal a szemközti falról való visszapattanás után. A visszaütést egyszeri lepattanás után is el lehet végezni, úgy, mint a teniszben. Ha valamelyik játékos nem szerez pontot saját adogatásából, lakkor az ellenfélé lesz az adogatás joga. Ekkor már az ellenfélen múlik, hogy szerez-e pontot, vagy sem. A játszma a 9. pontnál véget ér. Ha a labdát túl alacsonyra vagy túl magasra (az alsó piros vonal alá, vagy a fölső fölé) ütjük, akkor ez OUT-nak számít, és az ellenfél kapja a pontot. Figyelem! Ezt nem mindig írja ki a gép, ilyenkor figyelni kell a képernyő alján az eredményt. Ne felejtsük el, hogy amikor a gép adogat, meg kell nyomnunk a tűz-gombot!
A meccs befejezése után újra beállíthatjuk a játék adatait, a gép megkérdezi, akarunk-e változtatni a vezérlésen, a játékosok személyén, ill. nevén. Nemleges válasz esetén "N"-nel kell válaszolni. A gép ellen elég nehéz játszani, HARD fokozatban teljesen profi, de a próbálkozás is jó szórakozást nyújt.