Jet-Man Silly

1993 - Proxima Software

ügyességi

Spectrum (48k)

A cseh nemzetiségű Proxima csapat legtöbb programja cseh nyelven "beszél" hozzánk, ami elterjedésüket meglehetősen leszűkítette, pedig több, igen színvonalas programot is készítettek, melyek nagyobb elismerést érdemelnének. Bár nem a Jet-Man Silly a legeredetibb programjuk, pár perc kikapcsolódásra tökéletesen megfelel!
Tipikus shot-em-up játék (bár itt jobbra kell repülni), az R-Type rajongóknak nem okozhat problémát. A grafika nem nevezhető éppen csúcsnak, viszont hangulatos, jól illik a játékhoz. A programozó valószínűleg nagy rajongója a Jet-Pac-nek, mert egy hasonló felszerelésű űrhajóst irányítunk. Feladatunk mindössze annyi, hogy 5 nehézségi szinten keresztül repülve, minél több kárt okozzunk az ellenség védelmi rendszerében. Felvehető extrák nincsenek. Háttér sincs, de nézzük a dolog jó oldalát: legalább nem tudunk ütközni vele...
A játék legnagyobb erénye, hogy nem lehetetlenül nehéz, némi gyakorlás után jókat játszhatunk vele!
A játékot irányíthatjuk billentyűzettel (TLACITKA), O, P, Q, A, M kiosztással, vagy Kempston, Cursor (KURZORY), Interface II botkormány-illesztővel. A játék közben látható kijelzők: ZIVOTY: életeink száma, ZONA: az..., SKORE: pontszám.

Örökélet: POKE 60591,0
Sérthetetlenség: POKE 60538,0