Haunted Hedges

1983 - Micromega

ügyességi

Spectrum (16k)

Általában a játékkazettákat gondosan, látványosan megrajzolt illusztrációk díszítették, melyek köszönő viszonyban sem voltak a játék grafikájával - elvégre valamivel el kellett adni  a játékokat (nem mintha azóta sokat változott volna a helyzet..). Ez a játék azon kevesek közé tartozik a software-gyártás történelmében, amikor az (eredeti) kazettaborítóra  egy az egyben a játék grafikáját nyomtatták! A játék újszerű, 1983-ban látványosnak számító kivitelezése bőven elegendő volt az eladásához!
Nos ez egy hagyományos PAC MAN játék, látványos (3D-s...) grafikával kivitelezve. A helyszín a szellemek világa, ahol kísértettjárta sövények között kell kincseket gyűjtenünk, persze a szellemek rosszallása közepette. A játékszabályok változatlanok: A pont (.) karaktereket (kincseket) kell gyűjtenünk, a szörnyek elöl menekülnünk. A csákányokat felvéve elkergethetjük az elkapott szörnyeket (amíg a szörnyek fehér színűek, ezen idő alatt menekülnek előlünk). További "csemege", hogy a szörnyek intelligenciáját 1-5 fokozatban beállíthatjuk! Véletlenszerűen egyéb kincsek is megjelennek a játéktéren, ezeket némi extra-pontért érdemes felvenni.
Sajnos az 1 (azaz egy) pálya túlzott változatosságot nem biztosít.

A játékot csak billentyűzettel irányíthatjuk (P, L, Z, X), azt viszont kedvünk szerint definiálhatjuk. További billentyűk (ezekre ne definiáljuk az irányítást!):
E - kilépés a játékból,
H - játék szüneteltetése.
A játékot az S billentyűvel indíthatjuk, az I megnyomásával angol nyelvű instrukciókat kérhetünk.