Galletron

1987 - Bulldog

akció

Spectrum (48k)

Egy űrsiklót irányítva kell eljutunk az ellenséges kommunikációs központig, és egy jól irányzott lövéssel megsemmisíteni azt. Tevékenységünket persze az ellenség nem nézi jó szemmel, és őrrobotok, aknák, lézersugarak segítségével igyekszik megakadályozni minket ténykedésünkben. Űrjárónk csak véges mennyiségű üzemanyaggal, van feltöltve, és lézerfegyverünkhöz is csak korlátozott energia áll rendelkezésünkre. (Jobb felső sarokban láthatjuk a kijelzőket.) Holdjárónk üzemanyag nélkül felrobban, ha kimerül lézerfegyverünk energiája, nem tudunk lőni, így nem nézünk nagy jövő elé az ellenséges robotok között... Üzemanyagunkat a tartályok felvételével tölthetjük fel, energiánkat a lézerpuskák felvételével. Az 'L' alakú tárgyakat felvéve pontszámunkat gyarapíthatjuk. (Az üzemanyag nagyon ki van "centizve", felesleges köröket nem futhatunk!)
Minden szinten megadott számú őrrobot van (SENTRIES XX), amíg el nem fogynak, a szétlőtt robotok helyett azonnal új jelenik meg. A robotok véletlenszerűen mozognak és időnként lőnek egyet felénk. Az nem baj, ha ütközünk egy robottal, de a lövéseiket ki kell kerülnünk! Javasolt a szint elején megállni, és rögtön elfogyasztani az összes robotot. Az aknákat szintén egy jól irányzott lövéssel robbanthatjuk fel, a lézerkerítéseknek valamely végébe kell belelőni. A SPACE megnyomásával (a billentyűzet átdefiniálható!) aktivizálhatunk egy különleges bénító fegyvert (NMP), mely egy rövid időre lebénítja a robotokat (a képernyő alatt a GALLETRON felirat villog.). Mozogni ugyan tudnak ezidő alatt is, de lőni nem, így átosonhatunk a robotok között. Az NMP csak mértékkel használjuk, mert működtetése fogyasztja az üzemanyagunkat!
Eltévedni nem fogunk, minden szint 4-5 képernyőből áll, és többnyire lineárisak, csak egy-két elágazás van.

Irányítás:
A menüben a K megnyomása utám tetszésünk definiálhatjuk a billentyűzetet, a J megnyomásával választhatunk botkormányt. Az 1, 2, 3 billentyűkkel választhatunk nehézségi szintet. A SPACE megnyomásával indíthatjuk a játékot. A CAPS SHIFT + SPACE megnyomásával megszakíthatjuk, az F megnyomásával szüneteltethetjük a játékot.

Örökélet: POKE 53213,0