Frog Shooter

1984 - Hudson Soft

űrhajós, lövöldözős

Spectrum (48k)

Enterprise

Bizonyosan nem ez a program öregbíti a "Bomber Man-es csapat" hírnevét. Űrhajóval repülünk egy árokban (hmmm, de ismerős valahonnan...), és lövöldözünk a szemből érkező idegenekre, akik persze szintén bőszen lövöldöznek. Az eseményeket hátulról követhetjük figyelemmel. Az árok csak dekoráció, nem tudunk a falnak ütközi, és a perspektíva sem stimmel, a lövedékek és ellenfeleink sem az árok falainak vonalában repülnek... Ennek az a folyománya, hogy célozni gyakorlatilag lehetetlen (célkereszt sincs), az ellenfeleink viszont bosszantóan pontosan lövöldöznek. A játék így vad cikázásba és értelmetlen lövöldözésbe torkollik (de legalább nem fog sokáig tartani...) . Háromféle ellenség van, a címképernyőn megtekinthetjük melyik mennyi pontot ér.
A hangok tovább rontják az amúgy is gyenge összhatást. A korabeli szaksajtó sem igazán áradozott a játékról, a 10%-os értékelést bizonyosan nem tekinthetjük annak...

Irányítás: Űrhajónkat csak billentyűzetről irányíthatjuk:

A J - balra
Q U - balra-fel
W I - fel
E O - jobbra-fel
D L - jobbra
C SYMB. SH. - jobbra-le
X M - le
Z N - balra-le
SAPCE CAPS SH. - tűz

Mint látható a program egyszerre csak egy lenyomott billentyűt kezel, ami egy arcade játéknál nem éppen előny (tüzelés közben is megállunk amíg nyomva tartjuk a tűz-gombot, és csápokat is érdemes növeszteni a nyolc iránybillentyűhöz...)
Az Enterprise tulajdonosok sokkal szerencsésebb helyzetben vannak, ők tetszőleges botkormánnyal irányíthatják űrhajójukat. Betöltés után kérhetnek örökéletet, de ha nem élnek ezzel a "lehetőséggel", a program kilépéskor elmenti a rekord pontszámot.

Örökélet: POKE 32973,183