Earth Defence

1984 - Artic Computing Ltd

ügyességi

Spectrum (16k)

Az Atari játékgépeken oly népszerű Missile Command Spectrum változata. Bár egy évvel korábban már kiadott az Ocean egy feldolgozást Armageddon címmel, az Earth Defence jobb színvonalú, és az eredeti játék hangulatát is jobban visszaadja.
Feladatunk természetesen az űrállomás megvédése az ellenség rakétáitól. Az ellenrakétáinkat három csoportban, az épületek között helyezték el. Nemcsak az épületeket, de a rakétakészleteinket is meg kell védeni, hiszen, ha valamelyik kilövőhelyünket találat éri, az ott tárolt rakétáink megsemmisülnek. Minden teljesített szint végeztével, megmaradt épületeink és rakétáink után jutalmat kapunk.
A játékot egy vagy két játékos játszhatja. A menüben a nehézségi szintet 3 fokozat közül választhatjuk ki. Figyelem! A menüben a kérdésekre nem számbillentyű megnyomásával kell válaszolni, hanem a jobbra-balra irányokkal tudunk választani, és a tűz gombbal továbblépni. Az irányítás történhet Kempston, Sinclair botkormányról, vagy billentyűzetről. A billentyűzet kiosztása nem túl szerencsés: 8 - fel, 9 - le, 6 - balra, 7 - jobbra. A játékot bármikor szüneteltethetjük a 'H' megnyomásával (folytatás: 'S'), az 'A' megnyomásával kiléphetünk a játékból.

Végtelen rakéta:
POKE 26905,0;
POKE 26933,0;
POKE 26961,0