2011 - Tardis Remakes

ügyességi

Spectrum (48k)

A játék főhőse egy maci, aki elemózsiát gyűjtöget, miközben dingók kergetik. A dingó egy - hazánkban talán kevésbé ismert - kutyaféle ragadozó, feltehetően már háziasított kutyából visszavadult fajta. Főképp Ausztrália területén él, így joggal feltételezhetjük, hogy főhősünk egy koala. Ha már rögtönzött biológia-ismétlést tartunk, megemlítendő továbbá, hogy a koala igen válogatós élőlény, szinte kizárólag csak eukaliptuszlevelekkel táplálkozik. A játék főszereplője - egy fehér koala - viszont szinte minden gyümölcsöt szívesen felfal, amit a bokrok között talál. Érdemes megemlíteni, hogy a Spectrum színkorlátai miatt az amúgy barna dingók meg lila színbe burkolóztak... Bár egy átlag koala a nap legnagyobb részét (kb. 20 órát!) mozdulatlanul tölti, főhősünknek nem adatik meg ez a "kegy" a játék folyamán.
A játék tehát igen egyszerű: a koalának fel kell falnia a pályán fellelhető összes gyümölcsöt, miközben négy dingó kergeti. Érdekes módon ezek a dingók nem csak koalát fogyasztanak előszeretettel, de a gyümölcsöt is megdézsmálják, így ha nem vagyunk elég gyorsak, kevesebb pontot gyűjthetünk össze. Főhősünk védekezhet is a ragadozók ellen: az utoljára felvett gyümölcsöt elhajíthatjuk, a kupánvágott dingó pedig pár másodpercig ártalmatlan lesz. Kár, hogy a dingók is képesek kidobóst játszani, ráadásul ha ők találnak el, egy életünk bánja, ugyanúgy mintha elkapnak!
Ha megettük az összes gyümölcsöt, új nehézségi szint kezdődik. Minden nehézségi szint előtt megtudhatjuk, mely - véletlenszerűen kiválasztott - gyümölcsből kell sorban egymás után hármat megennünk, hogy 1000 extra pontot kapjunk.
A játék 2011-ben készült. A készítők szemmel láthatóan nem a 2011-es év legjobb játékának elkészítését tűzték ki célul hanem, hogy tökéletesen visszaadják a Spectrum korabeli legjobb hangulatot. Ez sikerült is!

Irányítás:
A menüben billentyűzetet, vagy CURSOR, KEMPSTON (JOYSTICK menüpont) illesztőt választhatunk.
A billentyűzet alapkiosztása a szokásos O, P, P, A, SPACE, de ezt tetszőlegesen átdefiniálhatjuk.