1987 - Gadtek Games

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

Egy varázsló - pusztán hogy rátermettségét bizonyítsa társainak - a démonok tanyájának vérfagyasztó termeiben kóvályog. Az ajtók azonban zárva vannak, ahhoz, hogy kinyissuk a továbbjutást akadályozó ajtót, előbb fel kell szednünk egy négybetűs jelszó karaktereit a megfelelő sorrendben (a program csak a soron következő betűt engedi felvenni, a többivel hiába is próbálkozunk.). Ha megvan a jelszó - amely általában utal a hozzá tartozó terem berendezésére - feltűnik a kapu kulcsa, amit megszerezve már mehetünk is az ajtóhoz.
Minden teremben mindössze két ajtó van: amin bejöttünk, és amin tovább kell haladnunk, így a játékmenet lineáris. A legfőbb kihívást tehát a mozgó szörnyek kerülgetése jelenti. Szerencsére, ha hozzáérünk egy ellenséghez, csak energiánk csökken, mégpedig meglehetősen lassan (három életünk van), vélhetően a fiatalabb korosztálynak készült a program. Minden képernyőn van egy szörny, amely véletlenszerűen mozog, energiánkat ugyan nem csökkenti, de akadályozza mozgásunkat, és a többi lényét is (nem tudunk áthaladni rajta).
Felvehető gyümölcsöket és varázstárgyakkal is találkozhatunk bolyongásunk során. A gyümölcsök felvétele kockázatos: vagy csökkentik (pl. almacsutka), vagy pótolják (pl. alma) elvesztett energiánkat. A mágikus tárgyak felvételével nem járhatunk pórul.
A démonok tanyája 26 teremből áll, ha az utolsóból is kijutunk, vége a játéknak, fogadhatjuk a gép gratulációját.

Végtelen energia: POKE 50714,0; POKE 53608,0

Térkép