Dangeous Kiss

1988 - CIHC

ügyességi, mászkálós

Spectrum (48k)

 

A játék főhőse - némileg meglepő módon - egy száj, ami mozogni és ugrálni is tud. Egyetlen feladatunk pedig, hogy megkeressünk és megcsókoljunk egy csúnyáscska békát. Kerettörténet nincs, így nem derül ki, kihez tartozna a száj és az sem, mi célból gürcölünk. Ami biztos: egy nagyobbacska labirintus egyik sarkából indulunk, a béka pedig a túlsó végében vár minket. Útközben persze számtalan izgő-mozgó ketyere, herkentyű és kütyü igyekszik megnehezíteni dolgunkat. Ez elég jó hatásfokkal sikerül is nekik, természetesen egyikkel sem szabad összeütköznünk. A "labirintus" teljesen lineáris, nem fogunk eltévedni és az időt sem méri a program. Azt viszont számolja a program, hogy eddig hány képernyőn jártunk (SCREENS kijelző). Utunk végcélját, a békát az 56. képernyőn találjuk meg.
Az irányításról annyit érdemes megjegyezni, hogy kétféle méretben tudunk ugorni: a helyzettől függően kisebbet, vagy nagyobbat. Szerencsére bármilyen magasból leeshetünk.
A program egy urugvayi szerzőpáros egyetlen játéka. Ehhez képest a program szépen néz ki, a grafikára semmi panasz nem lehet. A játék mégsem erről lesz emlékezetes, hanem a nehézségi szintről. A program bizony nagyon nehéz, nagyon sokat kell gyakorolni. A készítők nagylelkűségének köszönhetően 50 élettel (!) gazdálkodhatunk a játék során.

Irányítás:
A menüben SINCLAIR, CURSOR botkormány-illesztőt, vagy billentyűzetet választhatunk. A billentyűzet szabadon definiálható.
Ha botkormánnyal játszunk, a '0' megnyomásával szüneteltethetjük a játékot, az '1' megnyomásával visszaléphetünk a menübe. A botkormány tűz gombjával tudunk kicsit ugrani, a 'fel' iránnyal nagyot.

Örökélet: POKE 61976,58
Sérthetetlenség: POKE 61831,58

Térkép