Classic Muncher

1988 - BubbleBus Software

ügyességi

Spectrum (48k)

Enterprise

Spectrum-ra számtalan Pac Man játék készült, de ezek többsége a 1982-85-ös években születtek, azaz "első szériás" Spectrum játékok voltak. Íme az éles bizonyíték, hogy a nosztalgiázás utáni vágy, nem új! A Classic Muncher 1988-ban (!) jelent meg, és egy szabványos Pac Man játék 48K-s gépre. (Persze az lehet, hogy a készítők célja nem egy "remake" játék készítése volt, de akkor viszont erősen megcsúsztak...) A játék amúgy jól sikerült, izgalmas, a pályák se nem túl nagyok, se nem túl kicsik, a szörnyek kellően "megizzasztják" az embert, igazi etalon-játék a kategóriájában!
Színesiti a játékot, hogy nemcsak -a véletlenszerűen megjelenő- gyümölcsöket vehetünk fel jutalom pontért cserébe, de betűket is, melyekből egy kódot összerakva újabb jutalom pontokra tehetünk szert. Az összegyűjtött betűk a képernyő tetején jelennek meg. Itt látható még a pontszámunk, és az életeink száma.
Betöltés után a gép egy pár másodperces muzsikát ad elő, majd az '1' megnyomásával indíthatjuk a játékot, vagy a '2' megnyomásával állíthatjuk be az irányítást. A Spectrum tulajdonosok a billentyűzetet (Q, A, O, P kiosztással) használhatják, vagy Kempston, Cursor botkormányokat választhatják. Enterprise tulajdonosok a billentyűzet mellett EXT1 botkormánnyal is játszhatnak. A billentyűzet átdefiniálható. A játékból a CAPS SHIFT + SPACE (Ep-n bal SHIFT + SPACE) megnyomásával kiléphetünk. Ha magas pontszámot értünk el, nevünket beírhatjuk a pontszám táblába.
Aki nem szereti a Pac Man játékokat, annak is érdemes kipróbálnia ezt a programot, adjon egy "esélyt" a programnak, megéri!