A Tapestry of Time

1987 - Mastertronic

úrhajós, lövöldözős

Spectrum (128k)

Enterprise

Érdekesen kivitelezett űrhajós program, amely az R-Type kistestvére is lehetne, Érdemes megemlíteni, hogy míg a 48K-s változat kivitelezése átlagosnak nevezhető, addig a 128K-s változat nagyon jó zenével és hangokkal lett "felvértezve" (igaz, ezek a hangok nem igazán illenek a programhoz). A grafika nem számít csúcs grafikának, de hangulatos (néhány helyen elmés megjegyzéseket is olvashatunk...). A műfaly kedvelőinek mindenképpen érdemes kipróbálni a programot. A 128K-s változat betöltése után választanunk kell, hogy játék közben zenét, vagy hanghatásokat szeretnénk hallani, utána (egy billentyű megnyomásával) a menübe jutunk. Itt megtekinthetjük a pontszámtáblát, vagy kiválaszthatjuk az irányítást: Kemston, Sinclair, Cursor botkormány, vagy billentyűzet (Q, A, O, P, M).
Maga a játék a szokásos: megyünk előre, és lövünk mindenre. A játék egyébként meglepően könnyű lett, aki komolyabban belevetette magát az R-Type-ba, annak nem jelenthet a játék sok gondot. A szemből berepülő ellenfelek az első zónában egyenesen repülnek, az utunkat álló fal darabok kilövése sem okozhat különösebb problémát. Az újabb zónákban újabb ellenfelekkel bővül a "stáb" de komolyabb gondot egyik sem fog okozni. Az itt-ott utunkat álló lézersugár a talpazatot célozva kiiktatható, akárcsak az ágyúk. A tereptárgyaknak természetesen nem szabad nekirepülni. További könnyebbség, hogy ha elveszítjük egy életünket, onnan folytathatjuk a játékot, ahol a baleset történt, ráadásul 10000 pontonként jutalom életet kapunk.

Az Enterprise változat betöltése után a menüben a '7' megnyomása után bekapcsolhatjuk a Mega-lézert, ami azt jelenti, hogy nem is kell nyomnunk a tűz gombot, űrhajónk egyfolytában tüzel. Akinek ez sem elég, az az 'ESC' megnyomásával bekapcsolhatja az örökéletet is... Ezen additív funkciók eléréséhez a Spectrum tulajdonosoknak a következő POKE utasításokat kell eszközölni:

Örökélet: POKE 56906,167
Mega-lézer: POKE 26987,201