Blazing Thunder

1990 - Hi-Tec Software Ltd.

akció

Spectrum (48k)

Enterprise

A játék követi a híres Commando hagyományait: megyünk felfelé és vadul lövöldözünk mindenre. Mindössze annyi a különbség, hogy most egy harckocsit irányítunk. A játékban öt nehézségi szinten kel rendet teremtenünk, minden szint végén egy nagydarab ellenség várja, hogy jó sok lövéssel ártalmatlanná tegyük.
Tankunk szerencsére bizonyos védelmet nyújt a sérülésekkel szemben. A találatok, vagy az ellenséggel való ütközés csak az energiánkat fogyasztja. Ha elfogy az energiánk, elvész egy életünk. Természetesen ha egy géppisztollyal találnak el az kevesebb energiaveszteséget okoz, mintha egy harckocsi durrantana belénk. Ellenfeleink egyébként folyamatosan érkeznek felülről, és senki nem várja egy helyben, hogy elfogyjanak... A masszívabb ellenfeleinknek több találat kel. További kellemetlenség, hogy néhol aknákkal is találkozunk, amiket ki kell kerülnünk. Újdonság, hogy mehetünk a pályán visszafelé is, amelyre szükség is lesz, mert itt-ott zsákutcába kerülhetünk, és vissza kell fordulnunk.
Túlélési esélyeinket növeli a tűz nyomva tartásával aktivizálható bomba, mely a képernyőn lévő összes ellenfelet felrobbantja (Az ágyúkat is.). (Vigyázzunk, ha túl sokáig tartjuk nyomva a tűz gombot, több bombát is elhasználunk!) Sajnos ebből a bombából a játék elején csak 3 van felszerelve harckocsinkra, de játék közben kipótolhatjuk készleteinket. Harckocsinkat játék közben -a pályán található tárgyakkal - fejleszthetjük, karbantarthatjuk:

  • Felvehetünk új fegyvereket, melyek közül az egyik leghasznosabb a lángszóró és a nagyobb területre ható lövedék. Sajnos ezen fegyverek csak addig maradnak birtokunkban, amíg el nem veszítjük egy életünket.
  • 1 UP - jutalom élet.
  • E - Energiánkat teljesen feltölti.
  • B - bomba
  • P - jutalom pont.

A játékképernyő alatt jobb oldalon (POWER UP) a használatban lévő fegyverünket szimbolizáló ábrát láthatunk, az ettől balra látható sáv energiánkat jelzi. Az S betűvel jelzett szám bombáinkat , míg vicsorgó arcképünk melletti szám életeinket jelzi. A pontszám egyértelű.
A játékot Kempston, vagy Sinclair botkormányról, vagy billentyűzetről játszhatjuk. Ha billentyűzetet választunk, azt kedvünk szerint definiálhatjuk.
Nem rossz játék, de 1990-ben ez már egy kicsit kevés... Ráadásul nagyon nehézre csinálták a játékot.

Örökélet: POKE 33350,0
Örökéletet úgy is kaphatunk, ha a menüben (ahol az irányítás választjuk ki), lenyomjuk a ICE billentyűit.
Végtelen bomba: POKE 34835,0
Nem fogy az energia: POKE 34780,0; POKE 34810,0; 35630,0