Benny Hill's Madcap Chase!

1985 - Dk'Tronics

akció, mászkálós

Forrás:
Sinclair Spectrum játék és program 1.

Spectrum (48k)

Enterprise

Élvezetes, szinte rajzfilm-szerű humoros ügyességi játék. Technikailag szinte pontosan ugyanolyan mint a Popeye.
A játék a menü kiírásával indul.
Itt kiválaszthatjuk, mivel kívánjuk mozgatni a figurát.

1 - billentyűzet: Z - balra X - jobbra Q - fel; A - le; H - Restart
2 - Joystick: 1. Kempston, 2. Cursor, 3. Sinclair 4. DK'tronics
3 - Definiálás
4 - Játékindítás

A játék az indítás után a bal alsó sarokban azt az időt írja ki, ami alatt a pályát teljesíteni kell. A jobb alsó sarokban a pontszám jelenik meg. Az első pályán 100-tól számol visszafelé a gép. Itt az a feladatunk, hogy a kertben kiterített ruhákat a szárítókötélről lelopjuk, és azt elvigyük a zaciba. Egyszerre csak egy ruhát tudunk elvinni. A dolgunk nem olyan könnyű, mert a ház harcias úrhölgye üldözőbe vesz, és ha elér minket, jaj nekünk. Vigyázni kell továbbá az utcán lévő villanyoszlopokra és egyéb tárgyakra, nehogy nekik ütközzünk. A levett ruhával a CLOTHES feliratú helyhez kell eljutnunk, és ott pontot kapunk érte. Veszítünk a pontszámból, ha bármelyik tárgynak nekimegyünk, vagy a háziasszony megdorgál minket. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy a tárgyak változtatják a helyüket. Amikor minden ruhát összegyűjtöttünk, a maradék időt plusz pontként megkapjuk.
A második pályán az időnk hosszabb 50-nel. Itt almát kell lopni a fáról, de a csősz egy pálcával utánunk rohan, és elver, ha utolér. Időközben traktor is áthalad az almáskerten, ami elől ki kell térni. A leszedett almát a pálya másik oldalán lévő almásládába kell rakni. Nem mindegy, milyen sorrendben szedjük le az almát a fáról. A pontszámmal kapcsolatos dolgok megegyeznek az előző pályánál tapasztaltakkal.
A hármadik pályán az időnk megint 50-nel lesz hosszabb. Most játékokat kell a játékboltból ellopni, majd elvinni a gyűjtőhelyre. A játék nehézségét növeli, hogy itt már két rendőr üldözőnk van. Ahogy előrébb haladunk, a játék egyre nehezebb lesz, és igen nagy ügyesség kell ahhoz, hogy végrehajtsuk a feladatot.

Nem fogy az idő: POKE 34957,42

Térkép