1984 - Quicksilva Ltd.

akció

Spectrum (48k)

A program egy egyszerű harckocsi szimulátor, feladatunk az ellenséges harckocsik megsemmisítése. A program az Atari híres coin-op játékának Spectrum változata. Spectrumon nem ez az első kísérlet a játék megvalósítására, a program kísértetiesen hasonlít az egy évvel fiatalabb Combat Zone-ra. A program sokat nem változott az elődhöz képest, de szerencsére a sebesség növelésével a játszhatóságon sikerült javítani.
A képernyő tetején látható információk is ismerősek lesznek, csak az elrendezésük más. A SCORE természetesen a pontszámunkat, a HIGHSCORE jelzi az eddigi rekordot. Most is segít az ENEMY TO LEFT / RIGHT / REAR felirat az ellenfél megtalálásában, akárcsak a középen látható radar. Jobb oldalon látható tankok életeink számát jelzik. Sajnos az ellenséges tankok túl nagy kihívást nem jelentenek számunkra, leginkább csak forgolódnak össze-vissza, nem fognak igazán megizzasztani... Nemcsak tankokkal találkozhatunk, nagyritkán rakétákat lőnek ki ránk, amíg egyenesen felénk tartanak, mindaddig, amíg ki nem lőjük őket. Jelentős mennyiségű jutalom-pontért időnként módunk nyílik valamilyen "UFO alakú UFO" megsemmisítésére is. Tereptárgy nincs sok a programban, elvétve találkozunk csak egy-két szikladarabbal. Ha nekimegyünk egy akadálynak, arra az " MOTION OBSTRUCTED" felirat figyelmeztet. Érdemes viszont tudni, hogy a szikladarabok felett át tudunk lőni!
A játék csak Kempston, botkormánnyal játszható. A játék az S megnyomásával indítható. Játék közben a H megnyomásával szüneteltethetjük a játékot (folytatás: S).

A műfaj etalonja Spectrumon a Battle Tank Simulator, akinek tetszik a program, feltétlenül próbálja ki azt is!