1943

1988 - Capcom

akció, lövöldözős

Spectrum (48k)

A címe alapján az 1942 folytatásának gondolnánk, de ez nem igaz! Annyi köze van az 1942-höz, hogy gyakorlatilag ugyanaz, csak pepitában. Annyit azért rontottak rajta, hogy fehér alapon a fehér repülők nem igazán szemkímélő megoldás. Mindettől függetlenül kellemes kis lövöldözős program.

Betöltés után zenélget nekünk a gép, aminek az élvezetétől az ENTER megnyomásával foszthatjuk meg magunkat. Az '1' , '2' billentyűkkel választjuk, hogy 1 vagy 2 játékos kíván-e játszani A '3'-al billentyűzetet, '4'-el KEMPSTON joy-t, '5'-el SINCLAIR joy-t, választhatunk. Tűz megnyomásával indíthatjuk a játékot.
Aki játszott az 1942-vel sok újat nem fog látni. Az egyetlen lényeges eltérés, hogy ha eltalálnak nem semmisül meg a gépünk, hanem az energiánk fogy. Így egy fokkal könnyebb a játék. A küldetés most is egy repülőgép anyahajóról indul. A lelőtt ellenségek időnként felvehető extrákat hagynak maguk után. Ha ezeket az extrákat felvesszük, annak hatását addig élvezhetjük, amíg el nem találnak. Az extrákba belelőve változtathatjuk, hogy mit vehetünk fel. A leghasznosabb extra az, amivel minden irányban lőhetünk, illetve, ha fogytán van az energiánk, a 'POW'-al növelhetjük energiánkat. Időnként berepül egy nagy repülőgép, amit csak több lövéssel semmisíthetünk meg. Az ellenfelek kötelékekben repülnek ránk. A csatahajók elleni támadás különösen veszélyes, minden ágyút ki kell lőni rajtuk!
Az 'ENTER' megnyomásával gépünk csinál egy hurkot, ilyenkor veszítünk a magasságból, tehát át tudunk repülni az ellenség alatt, kikerülve az összeütközést. Sokat egyébként nem érünk ezzel a manőverrel. Hogy a programban milyen eredményesen teljesítünk, az leginkább attól függ, milyen gyorsan tudjuk nyomogatni a tűz gombot...

Végtelen energia: POKE 57538,0