Super Word Processor 2.5

Gépünk beépített szövegszerkesztője (WP 2.1-es verzió) meglehetősen szerény képességgel bír. Talán ezt érezték a készítők is, ezért a német cég később kiadta a Super WP 2.5 változatot. (A Super WP 2.6-ot már ZozoSoft követte el, ez került az EXOS 2.3-ba.) Ez eredetileg német nyelvű változat, de készült belőle "maszek" magyarított verzió is.
A program messzemenően kompatibilis a számítógépbe beépített WP szövegszerkesztővel. Betöltés után több szembetűnő változást tapasztalhatunk: más színekkel, és 80 karakteres szöveg-megjelenítéssel jelentkezik be. A funkcióbillentyűk szerepe némileg módosul:

A Super-Wordprocessor minden egyéb funkciója azonos a beépített szövegszerkesztővel, azonban újdonságként lehetséges különböző vezérlőkaraktereket a szövegbe beültetni. Ezek nyomtatáskor különböző írásmódokat eredményeznek. A vezérlőkarakterek használatát könnyű elsajátítani:

Bizonyos vezérlőjelek egymással kombinálhatók Így pl. a következő karaktersorozat

$F$K$UENTERPRISE$u$k$f

az ENTERPRISE szónak dőlt-félkövér-aláhúzott kinyomtatását idézi elő.
A szöveg kinyomtatása nem közvetlenül a karakterek nyomtatóra küldésével történik, hanem először egy ún. "spooler"-tárba kerül. Ez a tár mintegy 8 Kbyte kapacitású, az kb. 4 oldalnak felel meg. Ez azt az előnyt nyújtja, hogy a számítógép igen nagy sebességgel a spooler-tárba teszi a kinyomtatandó szöveget és további műveletvégzésre kész. A nyomtató aztán a nyomtatási sebességének megfelelően olvassa ki e tárból a szöveget, miközben mi a szövegtárat már törölhetjük, és újabb szövegen dolgozunk