PGMEMO 1.7

A PGMEMO sokféle adattömb létrehozására, az adatok rendezésére, módosítására, keresésére, nyomtatására stb. használható. Minden adattömb adatblokkokból áll, amiket két vagy három sor alkothat a beállítástól (Formátum) függően: ha a harmadik input sorba nem írunk semmit, akkor kettő, különben három. A negyedik sorban lehet kijelölni, hogy az adatblokkok harmadik sora milyen elrendezésű legyen: ahová " "-et írunk ott nem lesz, minden más karakter helyén lesz adat.
Az adattömb feltöltése (Beírás) után az kimenthető (Save), újra betölthető (Load) vagy utána tölthető (Merge) egy másik adattömb. Az adattömbnek betölthető csak a formátuma (Formátum) is.
Az adatok között lehet keresni (Keresés): először ki kell jelölni, hogy az adatblokkok melyik sorában keresünk, majd a keresendő szöveget kell beírni. Miután megtalálta, megjeleníti a sorokat. A keresés folytatható a már leszűkített adattömbben, vagy ismét az egész (Teljes adattömb) adattömbben. Az adatblokkok rendezhetők (Rendezés) a kijelölt sorok szerint ABC sorrendbe.
A printelés értékei beállíthatók (Opciók) a printernek megfelelően, és a program így kimenthető (Save): következő betöltésnél már a beállított értékekkel működik. A kinyomtatni kívánt sorok beállíthatók (Formátum), ha " "-et írunk, akkor nem printeli, minden más karakternél kiírja a sort. Az első két sornál a második karakter beírásával beállítható, hogy kitöltse-e a sorokat pontokkal, vagy ne. A sorok 40 karakter hosszúak, melyek a printeren egymás mellé kerülnek, tehát ha printer 80 karaktert tud nyomtatni, akkor csak két sort érdemes kijelölni. 3 sornál 120 karaktert ír. A megjelenítésnél látható sortól kezdve az utolsóig lehet printelni (Kprint). A printerre ki lehet küldeni vezérlő kódokat (Beállítás), melyek beállíthatók (Vezérlő kódok) a kódok 3 számjegyű decimális értékeinek beírásával, melyek között " "-et kell hagyni. Ha a sor elején " " van, akkor nem veszi figyelembe a sorban levő kódokat. A kódok elé be lehet írni a jelentésüket, melyek csak tájékoztatóak.
A program a teljes memóriát használja (ez egész jó!). A szabad memória nagyságát a program használata közben folyamatosan nyomon követhetjük. A HELP szöveg nem tesz említést arról, hogy az adattömb műveleteknél szerepel a PGDATA funkció is. Valószínű a PGDATA fájljait lehetne betölteni, de ez nem működik tökéletesen! Betölti a PGDATA fájlt de csak az utolsó mezőt mutatja meg. Pedig ez egy egész jó funkció lenne...
Összességében a PGMEMO egy jó adatkezelő program, felhasználóbarát és a PG-családtól már megszokott menüformával rendelkezik.