IPlay

File-név: IPLAY.COM / IPLAY.EXT / IPLAY.ROM
Program neve: Iplay
2009 - IstvánV
Videólejátszó program

Sokan elképzelhetetlennek tartották, hogy az Enterprise képes videók lejátszására (és itt nem a videómemóriában csatornánként tárolt "képkockákra" kell gondolni!), mégis lehetséges, igaz, hang nélkül. A minőség persze mai szemmel erősen vitatható, a formátum lehet 2, 4, 16, 256 színű, akár interlace technikával (váltottsoros képmegjelenítés, mely méretmegtakarítást eredményez). A videó mód lehet PIXEL vagy LPIXEL, az ATTRIBUTE és karakteres módokat a formátum nem támogatja. Az IPLAY ezen videók lejátszására alkalmas, mely István munkája, akárcsak a az EPvideoconv videókonvertáló program. A lejátszóból .com, .ext, és .rom változat elérhető, kezelése nagyban hasonlít az IVIEW-nél megismertekkel.

A lejátszást a SPACE billentyűvel lehet a vége előtt megállítani. Ha az egész file elfér a pufferben, akkor folyamatosan játssza végtelen ciklusban, és csak a SPACE billentyűre lép ki.
A lejátszó használható memóriabővítés nélkül is, ha nem fér el az egész file a memóriában, akkor több részben tölti be és játssza le. A letölthető csomagban háromféle változat van, melyek a használt puffer-méretben különböznek:

A kis file-puffert használó változatokat lehet - a lemezmeghajtó sebességétől függően - folyamatos (!) lejátszásra használni. A video puffer mérete minden változatnál 32K.

Az IPLAY újabb verziója bekerült a MULTIPLAY programcsomagba, így a mellékelt videók lejátszására érdemesebb inkább azt használni!