English Fun

Grafikus-szöveges angol nyelvtanító BASIC program - kicsiknek és nagyoknak. A program indulása után kiválaszthatjuk, hogy melyik témakörbe tartozó szavakat / mondatokat gyakoroljuk:

 1. Ház
 2. Vidék
 3. Strand
 4. Mindegyik (az előző három kategória egymás után).
 5. Számok
 6. Program befejezése

A témakör kijelölése után az alábbiakból választhatunk:

 1. Csak képek
  A témához tartozó tárgyak képeit, angol elnevezéseit és magyar megfelelőit láthatjuk egymás után. A SPACE megnyomásával gyorsíthatjuk a felsorolást.
 2. A képek teszttel
  Kiválasztható, hogy a képek felrajzolása után a gép a megfelelő angol, vagy magyar szavakat "kérdezze ki". Rossz választ nem fogad el a program, nem megy tovább, újra próbálkozhatunk. Ha segítségre van szükségünk, nyomjuk meg a "?" billentyűt, a gép megadja a következő betűt.
 3. Csak beszédgyakorlatok
  A megjelölt témához kapcsolódó néhány alapvető mondat elsajátítására szolgál. Magyar mondatokat ad meg, melynek angol megfelelőit gombnyomásra tekinthetjük meg.
 4. Képek és gyakorlatok
  Az előző két üzemmód kombinációja. Először a szavakat, utána a mondatokat gyakorolhatjuk.

A számok gyakorlásánál először felsorolja a program néhány számot, angol megfelelőikkel, majd mi írhatunk be tetszőleges kétjegyű számot. A képen a leggyakrabban használt amerikai (nem SI) mértékegységgel megnevezését, átváltását (SI mértékegységbe) láthatjuk.
Bármelyik menüpontból a STOP megnyomásával visszaléphetünk a főmenübe.