West Bank

1986 - Dinamic Software

ügyességi

Enterprise

Amstrad CPC

A japán Sanritsu software-fejlesztő által készített Sega / Bally-Midway által forgalmazott Bank Panic fénypisztolyos játék a 8-bites gépeket is elérte. C64-en, Spectrum-on, CPC-n persze fénypisztoly nélkül inkább reflexjáték lett belőle, látványban viszont nem okoznak (nagy) csalódást. Bár Ep-re van Spectrum-konverzió, a CPC-s változat mégiscsak jobban néz ki... Geco konverziójában történt néhány módosítás, így inkább a C64-verzióhoz hasonló lett:
  • A karakterkészlet C64-esre cserélve, emiatt a menü és a ponttábla kinézete is változott.
  • Játék közben a kijelző teteje át lett rendezve, már nem csak 9, hanem 12 ajtót kell teljesíteni (mint a C64 és Spectrum, no meg az eredeti verzióban).
  • Bekerült a C64 zenéje, ez szól alapból Dave hangszerelésben, de választható a CPC zene is, mivel C64-en nincs gratuláció, de van egy hosszabb zene, ami akkor szólal meg, ha felkerültünk a ponttáblára. Ez a gratuláció alatt szólal meg, és a ponttábla alatt egy rövidebb zene. A CPC-s zenével viszont jobban szól a lövés hang.

A játékban változás nem történt, még a szereplők is úgy néznek ki, mint a Spectrum-változatban, persze színesben és egy kicsit nagyobb méretben. Ami viszont rögtön feltűnik: a CPC változat nehezebb! Érezhetően kevesebb időnk van, mint Spectrum-on. Ezért bekerült egy könnyítési lehetőség is a programba (ld. alább).

Irányítás:
1, 2, 3 - (megfelelő ajtóra lövés); O P (aktív ajtók változtatása) / EXT1 botkormány,
STOP - kilépés,
H - szünet,
F2 - SID zene Dave hangszerelésben (itt a lövések hangját elnyomja a zene)
F3 - eredeti CPC zene
F4 - SID zene SID hangszerelésben (csak emulátoron...)
F5 - az eredeti időzítés állítható be (ez az alapértelmezés),
F6 - a 31%-kal növelt időzítés. A beállítás csak új játékkor, vagy párbaj után aktiválódik.
F8 - örök élet.