Space Bubble

1989 - Infosoft

ügyességi, lövöldözős

Enterprise

A Space Invaders játékoknak komoly "kultusza" volt a 8-bites gépek korában. Viszonylag egyszerű, ám mégis élvezetes játékok voltak ezek. Nos a Space Bubble ennek a klasszikus programnak egy Enterprise-os megvalósítása, magyar nyelven.
Betöltés után egy "egyszerű" zenét élvezhetünk. Ha nem nyúlunk a billentyűzethez, megtekinthetjük a pontszámtáblát is. A kezdőképernyőn a funkcióbillentyűk segítségével kezelhetjük a programot:

F1 - játék indítása
F2 - nehézségi szint kiválasztása: kezdő, haladó, profi (a választás a megfelelő számbillentyűvel lehetséges)
F3 - pontszámtábla megtekintése
F4 - információ a lelőtt ellenségekért járó pontszámról

A játék indítása után felül felsorakozik az ellenséges flotta, akik -a nehézségi szint fügvényében- bőszen lőnek ránk, és időnként megindulnak felénk. Bár a játék teljesen szokásosnak tűnik, némileg eltér a "szabványos" Space Invaders-től. Űrhajónk egyszerre hármat tud lőni (vagyis három lövedékünk lehet a levegőben). Ennél nagyobb eltérést jelez a képernyő közepén látható műszer. Ez tulajdonképpen egy hőmérő, ami fegyverrendszerünk hőmérsékletét jelzi. Vigyázat, ha túlmelegszik, űrhajónk megsemmisül! A kritikus hőmérséklet elérésére hangjelzés is figyelmeztet. Ha egy ideig nem lövünk, a hőmérséklet csökken. A képernyő bal felső sarkában látható űrhajók életeink számát jelzi, a jobb felső sarokban pontszámunk növekedését követhetjük figyelemmel. Űrhajónkat a beépített, vagy külső botkormánnyal irányíthatjuk. Akik a billentyűzetet akarják koptatni, megtehetik a Q-W, az O-P billentyűkkel, a SPACE a tűz gomb. 10000 pontonként jutalom életet kapunk.
A STOP megnyomásával visszaléphetünk a menühöz.