Panic Man

2013 - Geco

ügyességi

Enterprise

Pac Man játék ugyan Enterprise-ra is sokféle van, bizonyosan a Panic Man használja ki a gép lehetőségeit ezek közül a legjobban. Ez nem véletlen, ugyanis a Panic Man eredeti, Ep-re készült játék, 2013-ban készítette Geco. Bár a látványt a Plus 4-re készült Gnasher inspirálta, a hatalmas képernyőméret, a színátmenetek (melyek az idő függvényében változnak) és a címsorban futó rasztercsík igazi Ep-s hangulatot varázsolnak. A hangulatot 5 különböző zene is hivatott fokozni, és a 15 különböző pálya, melyeket be kell barangolnunk. Aki virtuóz módon teljesíti mind a 15 pályát, annak jutalomban lesz része!
Ez azért annyira nem lesz egyszerű... Bár egyik másik pályán sok a zsákutca, ahol sarokba szoríthatnak a szellemek, sose adjuk fel a reményt, mert a szellemek nem "célirányosan" követnek, bármely kereszteződésben irányt válthatnak (mozgásirányával ellentétes irányra csak akkor válthat, ha ütközött), és a pálya két széle közti átjárót sem használhatják. Ha felvesszük az energia tablettákat, a szellemek először kékre változnak, majd pirosra, ez jelzi, hogy a tabletta hatása hamarosan elmúlik, mely egyébként 6 másodpercig tart, de ha közben újabbat veszünk fel, a hatás halmozható.
10000 pontonként jutalom életet kapunk.

Irányítás:
Főhősünket tetszőleges botkormánnyal irányíthatjuk, a tűzgomb megnyomásával indíthatjuk a játékot. Az ESC megnyomásával megszakíthatjuk a játékot.
Játék közben a funkcióbillentyűkkel állíthatjuk a játék néhány paraméterét:

  • F1 / F2 - zene be / ki,
  • F3 / F4 - a képernyőn szaladó pontokat kapcsolja be / ki,
  • F5 / F6 / F7 - főhősünk szemét lehet váltogati, eltüntetni,
  • F8 - sérthetetlenség bekapcsolása.
Kilépéskor (a RESET megnyomásakor) a program elmenti a pontszámtáblát.