Nibbles

1994 - EDC

ügyességi

Enterprise

A Nibbles a közismert "kígyós almaevős" játék feldolgozása EDC-től. A programot indítás előtt a Setup.bas programmal bekonfigurálhatjuk (nem kötelező). Kiválaszthatjuk, hogy monokróm, vagy színes monitorunk van, zenét, hangeffekteket, vagy mindkettőt akarunk e hallgatni, valamint beállíthatjuk, hogy milyen zenék szóljanak játék alatt. A programot jó zenék, és egy két digi effekt alaposan feldobja.
A program indítása után, a menüben ki-be kapcsolhatjuk a hangokat, kiválaszthatjuk, hogy egy vagy két játékos játszik-e, beállíthatjuk a játék sebességét (1 a leggyorsabb, 5 a leglassabb), kiválaszthatjuk az irányítás módját. A SPACE-re indul a játék.
Célunk, hogy az egymás után következő szinteken 9 számot összeszedjünk. A kígyó nem ütközhet sem a falakba, sem saját magába. Minden elkapott szám után kígyónk meghosszabbodik. Dolgunkat az egyre nehezedő szinteken gyarapodó falak nehezítik, ezen kívül, hála EDC-nek, időnként aktiválódnak különböző "speciális effektek" ( A játéktér alatt kiírja nekünk a program, hogy milyen effekt kapcsolódott be). Ezek az "extráx" addig élnek, amíg el nem kapunk egy számot. A kedvencem, amikor megfordul a kép, és vele az irányítás. Egyébként is ember legyen a talpán, akinek a leggyorsabb (1-es) sebességen sikerül teljesíteni egy szintet...