Banana

2018 - Kotasoft & Eliza

ügyességi

Enterprise

A "kígyós játékok" modernebb, jól játszható változatával gazdagodhatunk Kotasoft jóvoltából. A cél a lényegre törő címből már kiderül: egy vegetáriánus kígyóval kell minden nehézségi szinten felfalni megadott számú banánt. Az elfogyasztott banántól kígyónk egyre csak hízik, no nem keresztben, hanem hosszában! Természetesen nem ütközhetünk saját farkunkba. Újdonság, hogy a kígyó immár tetszőleges irányba, pixelenként mozoghat! Ebből következik, hogy van egy minimális ív, amin a kígyó meg tud "fordulni", erre a falak közelében figyelni kell!
A banánok véletlenszerűen jelennek meg, felül a cím alatt láthatjuk, mennyit kell még az adott szinten gyűjteni. Jobb oldalon a szívek életeinket jelölik, alatta az összesen gyűjtött banánok száma (ezt nevezhetjük pontszámnak). Összesen 12 szint van, természetesen egyre több fallal. A Plus - bővített - változat újdonsági:

  • Készült egy új pálya.
  • Színesebbek lettek a hátterek (szintenként váltogatja a színt).
  • Plusz hangok kerültek a játékba (pl. banán megjelenésekor).
  • Három megevett banán után véletlenszerű felvehető "extrák" jelennek meg. Pl.: törött szív - életlevonás (bár ez esetben az "extra" költői túlzás...) Két játékos módban nem mindig arra a játékosra van hatással aki felvette... Tehát lehet szívatni a másikat!

A játékot egy vagy két játékos is játszhatja (egyszerre) tetszőleges botkormánnyal, vagy billentyűzettel (A - fordulás balra, S - fordulás jobbra)

HOLD / PAUSE - játék szüneteltetése / folytatása,
STOP - játék megszakítása (megerősítést vár),
N - ugrás a következő szintre.