Az Enterprise Demok etalonja... A cím ne tévesszen meg senkit, az egyik legjobb (és legnagyobb) demo programmal van dolgunk! A Nihil Software készítette (Gyányi Sándor, Pál István, Szilágyi Zoltán). Nem sokkal a Big Demo után jelent meg. 9 részből áll, amelyből megtudhatjuk, hogy az Enterprise nem csak 16 színt ismer (ahogy azt az átiratokból gondolhatnánk), hanem 256-ot... Kiválaszthatjuk, hogy melyiket akarjuk megnézni, vagy sorban egymás után mindegyiket végignézhetjük. Ez az a demo, ami megmutatja, hogy mit is tud az Enterprise! Elég csak ránézni a képekre...

A joy le/fel mozgatásával válogathatunk a zenék között, az ENTER-el tudjuk kiválasztani. Az egyes részek között a SPACE-el tudunk továbblépni.

Bevezető: egy kis szöveg, majd kis digi hang.

1.rész: Egy körbe scroll, középen a Small Demo embléma. Közben pattognak a rasztercsíkok. Ha egy kicsit várunk, az embléma is mozogni kezd. A zene nagyon jól ki lett választva, mint ahogy a demó többi részében is. Alul kis szöveghullámzás látható.

2.rész: Egy forgó és pattogó labda, a pattanásnak digi hangja van. Alul két scroll, jó zene. Space megnyomására végre láthatunk valami EP-s dolgot. Egy szép, animálódó háttér előtt hatalmas scroll, nagyon szép betűkkel. Alul egy kiírás van fogó betűkkel. A zene nagyon illik az egészhez.

3.rész: PC-ről áthozott digi zene, közben szövegelés.

4.rész: Digi hangokkal indul. Space-ra egy szépen megtervezett képet láthatunk. A scroll ötletes, alatta térbeli ábrák vannak. Több zene közül választhatunk. A joy le/fel mozgatásával válogathatunk a zenék között, az ENTER-el tudjuk kiválasztani. Az egyes részek között a SPACE-el tudunk továbblépni.

5.rész: Egy kis digi hanggal kezdődik. Ezután különböző ábrákat mozgat térben, majd egy egész képernyős csillagmozgás látható, felette szépen megrajzolt betűkkel szöveg. Ez eddig nagyon jó bevezető. Más demókban ilyen szokott lenni a demó fő része. A következő képen egy jól megírt vonalpattogást láthatunk, a háttere mozog. Sok várakozás után aztán kis gömbök jönnek be.
A NIHIL kiírás is nagyon szép. Space-ra jön egy újabb képernyő, térbeli forgatás látható itt, szép logóval, zenével. Az ezutáni kép a legjobb. Labdák pattognak egy mozgó talajon. Ez nagyon jól meg van írva, kár, hogy a talaj nem jól van térben.

6.rész: Na, ennek már teljesen EP-s hatása van. A pattogó logó, hangrezgés-jelző, grafika és hang igazi EP-re jellemző stílusú.

7.rész: Ez pedig még jobb, mint az előző. Már nem csak egy digi hang megy, hanem igazi többcsatornás digi zene !!! Ez volt az első demó, amiben ilyet láttam, azaz, hogy ilyen zene alatt scroll és egyéb dolgok futnak. A grafika nagyon jó, főleg a karakterkészlet.

8.rész: Itt sok-sok zene hallható. A scroll nagyon szép, a képek is. Az egész nagyon összeillik.

9.rész: Na, itt mégis van egy kép, ami nem illik a demó többi részéhez, ugyanis nem túl szép. A scroll betűi viszont igen! Space-ra infókat láthatunk a demóról.

Zene (MP3)