Slideshow 2

István Epimageconv képkonvertáló programja a 2008-as év legjelentősebb software-fejlesztése Enterprise-hoz. A programmal PC-ről lehet tetszőleges képet konvertálni. Az EXOS lehetővé teszi, hogy a képernyőn a paletta soronként változzon, így a képen egyszerre szerepelhet mind a 256 szín, igaz továbbra is érvényes a soronként csak 4 vagy 16 szín megkötés. Ez eddig csak elméleti lehetőség volt, most már viszont a gyakorlatban is elérhetővé vált ez a megjelenítés. A képekre tekintve egyértelmű, hogy minőségben jelentős színvonal növekedést jelent a korábbi képformátumokhoz képest!
A demó, (pontosabban képgyűjtemény) összesen 3 lemez ilyen formátumú, Epcompress-el tömörített képet tartalmaz (egy része Endi (Orksoft) gyűjteménye), döntő többségük attribútum típusú kép (itt nem a Spectrum-os attribútum képernyőre kell gondolni...), de akad egy-két 16 színű felbontást használó kép is. A 135 darab kép remélhetőleg minden igényt kielégít, már csak azért is, mert téma szerint is elég változatosak. Alább egy kis ízelítőt láthatunk.
A megjelenítést Zozo CVIEW programja végzi, melynek kezelése azonos az IVIEW változattal, de a tömörített képek megjelenítésére képes. A SLIDESHOW.COM-ot indítva magnós, és lemezes konfigurációban is megtekinthetjük a képeket. A program kezelése egyszerű: tetszőleges billentyű megnyomásával (kivéve ESC, STOP) léptethetjük a képeket. Ha nem nyúlunk a billentyűzethez, a program automatikusan is lépteti a képeket, ennek ütemét a funkcióbillentyűkkel állíthatjuk be (F1 jelenti a leggyorsabb-, F8 a leglassabb léptetési ütemet). A STOP vagy ESC megnyomásával megszakíthatjuk a slideshow-t.