C64 Slideshow

A demo - pontosabban képgyűjtemény - konvertált C64-es képeket tartalmaz. A képek István Epimgconv programjával lettek konvertálva, tehát nem közvetlenül C64-ről, hanem az interneten fellelhető screenshot-okból. Mint ismeretes, a C64 a karakteres üzemmód mellett kétféle grafikus üzemmóddal rendelkezik:

  • HiRes üzemmódban 320x200 pixel a felbontás, de ezért súlyos korláttal fizetünk: egy karakternyi - azaz egy-egy 8x8 pixeles - területen belül mindössze két szín (háttérszín, tintaszín) használható - hasonlatosan a Spectrum attribútum képernyőjéhez. Éppen ezért, ezt az üzemmódot nem is nagyon használták játékokban.
  • Multicolor üzemmódban a felbontás 160x200 pixelre csökken, de így már összesen 4 színt (a háttérszínnel együtt) használhatunk egy karakternyi területen a rendelkezésre álló 16 színből.
Annak ellenére, hogy nincs is olyan üzemmód, ahol a 16 színt szabadon használhatjuk (vagy a felbontás kicsi, vagy a használható színek vannak nagyon lekorlátozva), igen szép állóképek készültek és készülnek mind a mai napig C64-re. A megtekinthető képek java része már a modern demo scene-ből származik, többségük multicolor üzemmódú, de akad pár HiRes kép is.
A képgyűjtemény egy 720K-s lemeznyi, és 102 db képet számlál. A megjelenítést a CVIEW (IVIEW) képnézegető végzi.